Idee: Natuurbeleving voor kinderen

Bij duurzaamheid is natuurbeleving essentieel. Zeker voor kinderen, die te vaak binnen zitten.

Natuur (en milieu) educatie, ook wel NME genoemd, moet een speerpunt zijn van gemeentebeleid. Het moet op school en thuis. Een samenwerking tussen gemeenten, (basis)scholen, natuurgroepen, vrijwilligers, IVN, Groene Poort, kinderboerderijen, dierenwelzijn, Bewaarde Land, enz.. In Boxtel gebeurt er eea, maar er moet meer. In Gestel zijn er weer andere activiteiten. Laten we samen het  aanbod vergroten. B.v. een Boxtelse klas naar Gestel voor het Eik project (in 2017). Of een Gestelse klas naar Sparrenrijk. Het doel onder schooltijd: “ieder klas gaat ieder jaar  3 keer naar buiten”. En voor buiten schooltijd, en voor de (groot)ouders: laten we een boek maken “50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde” – meerdere gemeenten hebben een eigen boekje voor groep 3’ers.

David Andreae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *