Dromen en ideeën van 9 juni

Hieronder een overzicht per thema van de opgehaalde ideeën en dromen die we tijdens de startbijeenkomst op 9 juni hebben opgehaald. Van alle input is een samenvatting gemaakt en een digitaal overzicht van de opbrengst.

Samen leven in Boxtel

Groen leven in Boxtel

Ondernemend leven in Boxtel

Energiek leven in Boxtel

3 reacties op “Dromen en ideeën van 9 juni

 1. Autodelen in Boxtel: sociaal en groen
  Auto’s staan 98% van de tijd stil. Zet je eigen auto in de verhuur! Liefst elektrisch. Er zijn providers die alles regelen (ook de verzekering), b.v. Snappcar en MyWheels.
  Heb je een auto sporadisch nodig? Zoek op internet naar een deelauto in je wijk of dorp.
  Voordelen: beter mobiliteit, sociale contacten, minder auto’s, minder parkeerplaatsen, misschien zelfs minder kilometers.
  Een deelauto aanschaffen kan ook interessant zijn voor bedrijven, (buurt)verenigingen, enz..

  David Andreae 7-11-16

 2. GEVELTUINTJES.
  Meer straatgroen in Boxtel? Gratis een geveltuintje aanvragen.
  Een idee van o.a. Tilburg. Burgers mogen een tuintje zelf aanleggen. Wel een email naar de gemeente maar geen vergunning nodig. Een boomspiegel inplanten mag ook.
  Tilburg hanteert deze eenvoudige tegel-regels:
  Inwoners moeten zorgen dat de geveltuin niet breder wordt dan 37 cm. vanaf de woning. Hij mag maximaal 25 cm diep in de grond zijn en mag zo lang zijn als de gevel van de woning. Bovendien moet er na aanleg een stoep overblijven van minimaal 120 cm breed, zodat mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen, rolstoel of rollator er nog langs kunnen.

  Kansen genoeg in Boxtel.

  David Andreae 7-11-16

 3. Natuurbeleving voor kinderen
  Bij duurzaamheid is natuurbeleving essentieel. Zeker voor kinderen, die te vaak binnen zitten.
  Natuur (en milieu) educatie, ook wel NME genoemd, moet een speerpunt zijn van gemeentebeleid. Het moet op school en thuis. Een samenwerking tussen gemeenten, (basis)scholen, natuurgroepen, vrijwilligers, IVN, Groene Poort, kinderboerderijen, dierenwelzijn, Bewaarde Land, enz.. In Boxtel gebeurt er eea, maar er moet meer. In Gestel zijn er weer andere activiteiten. Laten we samen het aanbod vergroten. B.v. een Boxtelse klas naar Gestel voor het Eik project (in 2017). Of een Gestelse klas naar Sparrenrijk. Het doel onder schooltijd: “ieder klas gaat ieder jaar 3 keer naar buiten”. En voor buiten schooltijd, en voor de (groot)ouders: laten we een boek maken “50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde” – meerder gemeenten hebben een eigen boekje voor groep 3’ers.
  David Andreae
  8-11-16
  davidan@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *